DGI

I Børnehuset Snerlen har de fleste medarbejdere være på uddannelse, så vi kunne blive DGI certificeret, både som medarbejdere og institution. Uddannelsen foregik i efteråret 2015. Vi modtog vores uddannelses certifikat bevis den 2. maj 2016, ved en festlig sammenkomst med børn og forældre. Den 9 maj 2016 fik vi officielt DGI skiltet, som hænger på huset. Dette blev overrakt af Formanden for DGI i Nordsjælland, samt vores Borgmester Benedikte Kjær. 

Dette betyder at vi er en bevægelses institution. Vi har fokus på at børnene skal kunne udvikle deres grov -og finmotorik. At børnene bliver fortrolige med deres krop, samt kende deres begrænsninger.  Det skal være sjovt at bevæge sig og vi må gerne grine sammen.

I DGI’s børnepolitik vægtes særligt 3 værdier højt, når det kommer til den praktiske idræt med børn. Det er denne politik, som vi fremadrettet ønsker skal præge det pædagogiske arbejde med børnene i Børnehuset Snerlen.

  • Udfordring

”At børns idræt, leg og bevægelse er alsidig og udfordrende – både fysisk, mentalt og socialt. Kun ved at afprøve egne grænser bliver børn klogere på sig selv”.
  • Sundhed

”At børns idræt, leg og bevægelse befordrer sundhed forstået som glæde, fysisk udvikling og velbefindende samt udvikling af netværk. I et videre perspektiv er det forudsætningerne for, at børn bliver i stand til at tage hånd om deres eget liv”.
  • Fællesskab

”At børns idræt, leg og bevægelse bidrager til at udvikle et engagerende fællesskab med andre børn og voksne. Udvikling af erfaringer og identitet i mødet med andre er afgørende for de kulturelle perspektiver i idræt, leg og bevægelse”.

(Kilde: Hæftet ”Mere bevægelse i børnehaverne – sådan kan det gøres”, udgivet af DGI 2009)