Dagligdagen i Snerlen

Intet er som det var engang - Alt det vi kendte og var trygge ved ændrede sig med ét. Det kan vi desværre ikke lave om på, men vi kan få det bedste ud af det og få en god hverdag til at fungere bedst muligt.

Vi har fået rigtig mange retningslinjer og anbefalinger og ændringer af disse.. Men de bliver også en del af hverdagen.

Grundet Covid-19 har vi ændret på hele huset hverdag og rutiner.

Vi er stadig stueopdelt, så meget så muligt. Både inde og ude.

Børnehaven har fået delt legepladsen op, således at vi skifter legeplads halvdel hver dag.

Vuggestuen har delt "den grønne" op i 2 dele. På den måde har de mulighed for at være på 3 forskellige legepladser, når de også bruger legepladsen med fliser. 

Forældre og børn opfordres til at spritte hænder af, når de kommer og går. Samt alle forældre bedes bruge mundbind, når de er på matriklen. 

Forældrene afleverer deres barn ved de respektive stuer og personalet kommer ud og tager imod. Forældre kommer generelt ikke ind i huset mere - Kun ved specieller møder.

Børnene bliver bedt om at vaske hænder eller spritte hænder inden de kommer ind om morgenen. Ligeledes vasker vi hænder rigtig tit i løbet af dagen.

Er jeres barn syg (snottet, feber, hoste, utilpas mm) forventer vi, i holder dem hjemme til de er raske og dermed mindsker smitterisikoen i Snerlen.

Er I gået i isolation eller er blevet smittet, er  det vigtigt at informere huset. Så vi kan smitteopspore og være særligt opmærksomme.

Vi har en "hygiejnehelt" ansat, som hver dag spritter håndtag, overflader, vasker/spritter legetøj af, tømmer skraldespande, skifter sengetøj mm. 

Personalet har mulighed for at blive testet i deres arbejdstid, enten på Rønnebær Allé skole eller i Laden på Vapnagård.

Vi følger sundheds -og udenrigsministeriets anbefalinger og retningslinjer.

På denne måde gør vi alt hvad vi kan for at undgå at blive smittet eller sprede coronavirus. Dette er en fælles opgave med forældrene, som vi sammen fortsat kan løfte. -Tak.

Hvor ofte er vi ude i børnehaven og vuggestuen.

I Børnehaven er vi udenfor hver dag. Vi har en stor dejlig flise belagt legeplads med klatrestativ, rutsjebane, gynger, gravehave og legehuse. Vi har sandkasse, plads til vandleg, hængekøje og plads til at spille bold, cykle med mere.

I vuggestuen er vi udenfor, når vejret indbyder til det – og det gør det tit. Vi har en stor dejlig flise belagt legeplads, med sandkasse, legehuse samt en masse spændende cykler og ”køretøjer”.

Vi har også en ”grøn” legeplads som både vuggestuen og børnehaven bruger. Denne er med græs og træer, og der er gyngestativ, rutchebane og sandkasse. Her er desuden en stor væltet træstamme, som man kan klatre på.

I Børnehuset Snerlen har de fleste medarbejdere være på uddannelse, så vi kunne blive DGI certificeret, både som medarbejdere og institution. Uddannelsen foregik i efteråret 2015. Vi modtog vores uddannelses certifikat bevis den 2. maj 2016, ved en festlig sammenkomst med børn og forældre. Den 9 maj 2016 fik vi officielt DGI skiltet, som hænger på huset. Dette blev overrakt af Formanden for DGI i Nordsjælland, samt vores Borgmester Benedikte Kjær. 

Dette betyder at vi er en bevægelses institution. Vi har fokus på at børnene skal kunne udvikle deres grov -og finmotorik. At børnene bliver fortrolige med deres krop, samt kende deres begrænsninger.  Det skal være sjovt at bevæge sig og vi må gerne grine sammen.

I DGI’s børnepolitik vægtes særligt 3 værdier højt, når det kommer til den praktiske idræt med børn. Det er denne politik, som vi fremadrettet ønsker skal præge det pædagogiske arbejde med børnene i Børnehuset Snerlen.

  • Udfordring

”At børns idræt, leg og bevægelse er alsidig og udfordrende – både fysisk, mentalt og socialt. Kun ved at afprøve egne grænser bliver børn klogere på sig selv”.

  • Sundhed

”At børns idræt, leg og bevægelse befordrer sundhed forstået som glæde, fysisk udvikling og velbefindende samt udvikling af netværk. I et videre perspektiv er det forudsætningerne for, at børn bliver i stand til at tage hånd om deres eget liv”.

  • Fællesskab

”At børns idræt, leg og bevægelse bidrager til at udvikle et engagerende fællesskab med andre børn og voksne. Udvikling af erfaringer og identitet i mødet med andre er afgørende for de kulturelle perspektiver i idræt, leg og bevægelse”.

(Kilde: Hæftet ”Mere bevægelse i børnehaverne – sådan kan det gøres”, udgivet af DGI 2009)

Læs om Snerlens dagrytmer

Vuggestuen:

6.30 – 7.45 : Morgenmad i fællesrummet.

8.00 – 9.00 : Leg i fællesrum og på stuerne.

9.00 – 9.30: Morgensamling, i alle tre grupper, hvor der spises lidt frugt og brød. Der bliver sunget og talt om dagens forløb/det aktuelle tema.

9.30 – 11.00 : Leg på legeplads, aktiviteter og ture.

11.00 - 12.00: Frokost,

12.00 - 14.00: Børnene sover til middag.

14.00 - 1430: Eftermiddagsmad.

1430 - 16.00: Leg/ aktiviteter ude som inde.

16.00- 17.00: Stuerne lukkes og alle børnene mødes. På en stue, i fællesrummet eller på legepladsen.


  ( Husk fredag lukker Børnehuset kl. 16.30 )

Børnehaven:

6.45 –7.45: Morgenmad på sol eller trold

8.00 - 930: Leg på stuerne. (aktiviteter starter så småt)

930 - 1100: Aktiviteter på stuerne.

1100 - 1200: Samling og frokost på stuerne.

1200- 14.00: Alle børn er ude at lege.

14.00 –1500: Eftermiddagsmad på stuerne.

1400- 16.00: Leg, aktiviteter ude som inde.

16.00 17.00: Stuerne lukkes og alle børnene mødes.  På en stue, eller på legepladsen. 

                            (Husk fredag lukker Børnehuset kl. 16.30 )