Traditioner

I Børnehuset Snerlen har vi faste traditioner, med bagrund i den danske kultur. Læs mere i underpunkterne for hver enkelt tradition.

Fastelavn

Synger, maler tønder, klippe/klistre, fastelavnsfest med udklædning mm.

Sommerfest

Bestyrelsen og personalet arrangerer sommerfest for hele institutionen.

Påske

Vi klipper påskekyllinger, sår karse, synger, leger påskerelaterede lege mm. 

Jul

I december pynter vi op til jul sammen med børnene.

Vi laver forskelligt julepynt, der pynter i huset og som de får med hjem inden jul.

Vi har juletræ i fællesrummet som vi laver julepynt til sammen.

Vi synger forskellige julesange.

Vi holder juletræsfest, hvor vi danser om juletræet alle sammen og julemanden kommer forbi og deler godteposer ud til os.

Vi bager julesmåkager, børnene får med hjem.

Bedsteforældredag

Op til jul arrangerer bestyrelsen, en bedsteforældre eftermiddag. Hvor bedsteforældre sammen med deres børnebørn kan klippe/klistre julepynt, lave juledekorationer, spise æbleskiver og hygge sig i Snerlen.

Sct. Hans

Klipper hekse og katte, synger, laver bål mm

Fælles sang

Den sidste fredag i måneden, mødes alle børn og personaler i fællesrummet, til sang, musik og sanglege. Stuerne skiftes til at arrangere og børnene er aktivt med i planlægningen.

Julegave værksted

Bestyrelsen har lavet julegave værksted, for alle børn i Snerlen. Det vil sige at, børnene kommer i fællesrummet lidt af gangen, laver gaver og pakker dem ind. Børnene synes det er rigtig hyggeligt, ligeledes synes bestyrelses forældrene og personalet.

Lucia

Hvert år på Lucia dag, går de ældste børnehavebørn Lucia. De går gennem huset, stopper i fællesrummet, hvor de stiller op og synger forskellige julesange for de fremmødte børn og forældre.