Madpakke

Læs om hvornår dit barn skal have madpakke med, samt hvordan børnehavebørnene spiser i løbet af dagen

Den måned dit barn bliver 3 år, skal de selv have madpakke med, også hvis de stadig går i vuggestuen. Kun indtil den 1 oktober 2019.

I børnehaven spiser vi frokost sammen på stuerne og drikker vand til. Vi spiser sammen og bliver siddende ved bordet til de fleste er færdige. Børnene henter vand i kanderne og hjælper hinanden med at række vandkanderne og åbne de ting, der er svære at åbne fra madpakken.

Det er en rigtig god ide at have en ekstra mad med i madpakken. Da vi ikke holder samling om formiddagen. I børnehave tager børnene en mad i løbet af formiddagen, hvis de bliver sultne.

Til eftermiddag spiser vi vores medbragte frugtposer i fællesrummet, hvor vi tilbyder børnene skummetmælk. Vi spiser efter "cafe" metoden. Dvs. børnene kommer ned lidt af gangen. Gerne med vennerne, spiser deres frugtposer derefter går de tilbage og leger videre.

Vi opfordrer til at både madpakker og frugtposer fyldes mod gode madvarer. Så barnet kan holde sig igang hele dagen, uden at gå sukker kold. Vi henstiller til at slik, chips, kage mm. Bliver spist hjemme, da det kun giver kortvarig energi. Hellere grøntsager, frugt, nødder, rugbrødsmadder, mad muffins og lignende. Kun fantasien sætter grænser på sund, sjov og velsmagende mad.