Sundhed, salt og sukker

Læs mere om Snerlens politik i forhold til sukker og salt.

Om valg af råvarer og produkter 

Jonna vælger råvarer og produkter først og fremmest ud fra, om de tjener et formål i forhold til børnenes ernæring. Dernæst vælger hun og sammensætter hun sine råvarer ud fra målsætningen, at det naturligvis også skal smage godt. Jonna gør brug af årstidens frugt og grønt.

Lidt salt, men farverige råvarer

Jonna bruger kun et minimum af salt i den mad hun laver. Til gengæld bruger hun mange forskellige råvarer med farver i sine serveringer - for som hun siger: "Jo flere farver, jo flere forskellige næringsstoffer er der i maden". Farver får også maden til at se delikat ud for børnene, således at de får lyst til at spise den.

Om sukker

I Børnehuset Snerlen har vi den generelle holdning, at al overflødigt sukker ikke er velkomment. Det gælder eksempel også for de madpakker, som børn i børnehaven medbringer. Vi henstiller til at alle forældre IKKE giver deres barn sukkerholdige madvarer med. Tænk i stedet over at give barnet mad med, som er nærende og som giver en længerevarende følelse af mæthed samt energi til de lange dage i Børnehuset, hvor der altid er fart over feltet.